تحولات اوکراین| مشکل بروکسل در تحقق وعده تأمین مهمات کییف
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - قصد اتحادیه اروپا برای برداشت 2 میلیارد سود داراییهای روسیه به نفع اوکراین، نابودی اوکراین در پی شکست آمریکا در رویارویی با مسکو، مخالفت اسلواکی با پیوستن کییف به ناتو و کنار رفتن اوکراین از اولویتهای آمریکا، از رویدادهای مهم جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، کایا کالاس، رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا اعلام کرد که برای ارسال دو میلیون گلوله توپ به اوکراین تا پایان سال جاری تلاش میکند و در عین حال اذعان کرد که بروکسل با مشکلات مالی در اجرای این برنامه مواجه است.
وی روز چهارشنبه در کنفرانس خبری مشترک به همراه دنیس شمیگال، نخستوزیر اوکراین که پس از نشست شورای اتحادیه اروپا-اوکراین برگزار شد، گفت: «قطعاً ارتش اوکراین به مهمات بیشتری برای دفاع از خود نیاز دارد. سهم ما در این زمینه دو میلیون گلوله خواهد بود... تاکنون بیش از یک میلیون گلوله وعده داده شده و من به تلاش ادامه خواهم داد تا این دو میلیون گلوله تا پایان سال تأمین شود».
کالاس در عین حال اعتراف کرد: «برای تحقق این برنامه مهمترین مانع، کمبود منابع مالی است. ما در مجموع تاکنون بیش از 50 درصد نیاز امسال را تأمین کردهایم، اما هنوز به کمک مالی بیشتری از سوی اعضای اتحادیه اروپا نیاز است».
به گفته وی، بحثها درباره ارسال دو میلیون گلوله به اوکراین در حال پیشرفت است و کشورهای مختلف اروپایی در تحقق این هدف مشارکت میکنند.
پیشتر در اوایل آوریل، یان لیپافسکی، وزیر امور خارجه جمهوری چک اعلام کرده بود که ابتکار عمل این کشور برای ارسال مهمات به نیروهای مسلح اوکراین فقط تا ماه سپتامبر امسال تأمین مالی شده است. به گفته او، چک قصد دارد ماهانه 125 هزار گلوله به «رژیم کییف» ارسال کند.
پیش از آن نیز مارک روته، دبیرکل ناتو گزارش داده بود که کشورهای عضو این ائتلاف در سهماهه نخست سال 2025 در مجموع حدود 20 میلیارد یورو برای کمک نظامی به اوکراین اختصاص دادهاند.
روسیه بارها اعلام کرده که ارسال تسلیحات به اوکراین مانع حلوفصل مسالمتآمیز درگیری میشود، کشورهای عضو ناتو را بهطور مستقیم در این مناقشه وارد میکند و «بازی با آتش» است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هشدار داده بود که هر محمولهای که حاوی تسلیحات برای اوکراین باشد، هدفی مشروع برای مسکو تلقی خواهد شد. کرملین نیز تأکید کرده که تزریق تسلیحات به اوکراین از سوی غرب نه تنها به روند مذاکرات کمکی نمیکند، بلکه عواقب منفی در پی خواهد داشت.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهل و دومین (1142) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
درخواست اتحادیه اروپا برای برداشت 2.1 میلیارد یورو سود از داراییهای روسیه برای کمک به اوکراین
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که اتحادیه اروپا درخواست برداشت 2.1 میلیارد یورو دیگر از سود حاصل از داراییهای مسدودشده روسیه در سپردهگذاریهای مرکزی را برای کمک به اوکراین ارائه کرده است.
در بیانیهای که شب گذشته در وبسایت رسمی کمیسیون اروپا منتشر شده، فون در لاین توضیح داده است: «پرداختها و توافقهای امروز سرمایهگذاری در آیندهای مشترک نیز محسوب میشوند. ما از تلاشهای چشمگیر اوکراین برای انجام اصلاحات حمایت میکنیم و روابط خود را در حوزههایی همچون فضا، امنیت و دفاع تا ایجاد محیطی شکوفا برای کسبوکار تعمیق میبخشیم».
در عین حال یادآوری شده که اتحادیه اروپا این هفته مبلغ 2.1 میلیارد یورو از سود غیرمنتظره داراییهای غیرقابلتصرف بانک مرکزی روسیه که در سپردهگذاریهای مرکزی اوراق بهادار نگهداری میشوند، درخواست کرده است. این مبلغ دومین پرداخت از این نوع خواهد بود که پس از نخستین انتقال مالی در جولای 2024 صورت میگیرد.
همچنین، در اواخر مارس، هیئت اجرایی صندوق بینالمللی پول (IMF) با پرداخت قسط جدیدی به مبلغ 400 میلیون دلار به اوکراین در چارچوب سازوکار توسعه اعتباری (EFF) که در 31 مارس 2023 تصویب شده بود، موافقت کرد.
ترامپ احتمال دیدارش با پوتین را رد نکرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده اعلام کرد که احتمال برگزاری دیداری با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در آینده را منتفی نمیداند. وی شب گذشته در جمع خبرنگاران در کاخ سفید، در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا قصد دارد با رئیسجمهور روسیه دیدار کند، گفت: «در مقطعی از زمان، بله این دیدار ممکن است».
ترامپ همچنین بار دیگر ابراز امیدواری کرد که توافق صلح بین روسیه و اوکراین هرچه سریعتر حاصل شود. او افزود: «بسیار مایل هستم که روسیه و اوکراین هر چه زودتر به توافقی دست یابند. آنها باید به توافق برسند... امیدوارم که ما بتوانیم با روسیه و اوکراین در این زمینه به توافق رسیده و این جنگ متوقف شود».
کارلسون: آمریکا در رویارویی با روسیه شکست خورد و در این بین اوکراین را نابود کرد
تاکر کارلسون، روزنامهنگار معروف آمریکایی معتقد است که ایالات متحده در رویارویی با روسیه که برای سالهای متمادی از سوی پنتاگون، وزارت خارجه و نهادهای اطلاعاتی این کشور هدایت میشد، شکست خورده است.
وی در مصاحبهای گفت: «واقعیتی که بهنظر من هنوز به ذهن سیاستمداران واشنگتن راه نیافته، این است که ما (آمریکا) همین حالا هم جنگ با روسیه را باختهایم... این رویارویی را ایالات متحده هدایت میکرد؛ ارتش آمریکا، پنتاگون، وزارت خارجه و سازمان سیا، این جنگ را علیه روسیه مدیریت میکردند».
بهگفته کارلسون، اقدامات آمریکا علیه روسیه هیچگاه مستقیماً به اوکراین مربوط نبوده و واشنگتن اهمیتی به سرنوشت مردم اوکراین یا وضعیت کلی این کشور نداده است. او تأکید کرد که آمریکا در جریان رویارویی با روسیه، اوکراین را نابود کرده است. وی افزود: «در واشنگتن هیچکس برای اوکراین و صدها هزار مرد کشتهشده اوکراینی اهمیتی قائل نیست. اینکه قرار است اوکراین بیشترین سهم مهاجران را داشته باشد... منظورم این است که ما همین حالا نیز اوکراین را نابود کردهایم».
این روزنامهنگار همچنین یادآور شد که مقامات آمریکایی هرگز بهطور علنی شکست خود را اعلام نخواهند کرد، چرا که این کار به معنای اذعان به ضعف ایالات متحده خواهد بود. به عقیده وی، واشنگتن در تقابل با مسکو تواناییهای خود را بیش از حد ارزیابی کرده بود.
کارلسون پیشتر نیز در اواسط مارس گفته بود که آمریکا بهدلیل میل خود برای رویارویی با روسیه، اوکراین را به نابودی کشانده است. وی همچنین سیاست خارجی ایالات متحده را مبتنی بر بازدارندگی هرچه بیشتر روسیه دانسته بود.
نخستوزیر اسلواکی با عضویت اوکراین در ناتو مخالفت کرد
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی در مصاحبه با روزنامه "ایزوستیا" ابراز عقیده کرد که اوکراین هرگز نباید به عضویت ناتو درآید، زیرا عضویت کییف در این ائتلاف نظامی تهدیدی برای صلح جهانی خواهد بود.
فیتسو اظهار داشت: «فکر میکنم اوکراین هرگز نباید به ناتو بپیوندد. من نمیتوانم مانع از آن شوم که سیاستمداران اوکراینی خواستههای خود را مطرح کنند. هر کشور مسیر خود را انتخاب میکند. اگر اکنون اوکراینیها بگویند که میخواهند به ناتو بپیوندند، ما باید به این خواسته احترام بگذاریم، اما این بدان معنا نیست که آنها واقعاً به عضویت ناتو درخواهند آمد، چرا که عضویت اوکراین در این ائتلاف، تهدیدی غیرقابل تصور برای صلح جهانی به همراه دارد».
پیشتر دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده نیز گفته بود که موضوع پیوستن اوکراین به ناتو هرگز در چارچوب توافق مربوط به استخراج منابع معدنی مطرح نشده است. وی همچنین به این واقعیت اشاره کرد که تمایل اوکراین به عضویت در ناتو، که خط قرمزی برای مسکو است، یکی از دلایل آغاز درگیری نظامی با روسیه بود.
فیتسو: اتحادیه اروپا برای حل بحران اوکراین باید طرحی داشته باشد
نخستوزیر اسلواکی در این مصاحبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا باید طرحی مستقل برای حلوفصل مناقشه در اوکراین داشته باشد. روبرت فیتسو توضیح داد: «اروپا باید طرح صلح ویژه خود را داشته باشد. اروپا با منابع و ظرفیتهای خودش نباید چشمبهراه دولت رئیسجمهور پیشین آمریکا، جو بایدن میماند که ببیند بایدن در مورد اوکراین چه میخواهد یا نمیخواهد؛ اروپا باید از همان ابتدا وارد عمل میشد. این قاره باید از همان ابتدا بر روسیه و اوکراین تأثیر میگذاشت و میگفت: بیایید مذاکره کنیم و بهدنبال طرحی برای صلح باشیم که برای همه طرفها قابل قبول باشد».
وی همچنین اشاره کرد که ایالات متحده و روسیه به دلیل مواضع جنگطلبانه اتحادیه اروپا، با دیده تردید نسبت به این اتحادیه نگاه میکنند.
مذاکرات اسلواکی با اوکراین درباره ادامه ترانزیت گاز روسیه
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی در ادامه این مصاحبه ابراز امیدواری کرد که موضوع ترانزیت گاز روسیه از طریق خاک اوکراین در چارچوب مذاکرات صلح مورد بررسی قرار خواهد گرفت. او تاکید کرد: «من واقعاً معتقدم زمانی برای مذاکرات فرا خواهد رسید؛ مذاکراتی که نه تنها به صلح منجر میشوند، بلکه در چارچوب آنها بحث ازسرگیری انتقال گاز روسیه از طریق اوکراین به سمت اسلواکی و سپس به غرب نیز مطرح خواهد شد».
به گفته وی، ازسرگیری صادرات گاز از این مسیر میتواند بر ثبات قیمت انرژی در اروپا تأثیرگذار باشد. قابل ذکر است که اوکراین از تاریخ اول ژانویه ترانزیت گاز روسیه از طریق خاک خود را متوقف کرد.
هگست: ادامه حضور نظامی آمریکا در اروپا به اوضاع اوکراین بستگی دارد
پیت هگست، رئیس پنتاگون اعلام کرد که طرف آمریکایی هنوز برنامهای درباره ادامه حضور نظامی ایالات متحده در اروپا تدوین نکرده است. وی این موضوع را در کنفرانس خبری مشترک با فرانک آبرگو، وزیر امنیت عمومی پاناما مطرح کرد.
هگست تأکید کرد: «تنها فردی که تصمیم نهایی را درباره نیروهای مسلح آمریکا در قاره اروپا اتخاذ خواهد کرد، رئیسجمهور ایالات متحده و فرمانده کل نیروهای مسلح، دونالد ترامپ است».
وی افزود: «ما به گفتوگوها ادامه خواهیم داد، از جمله در چارچوب مذاکرات در حال انجام با دو طرف اوکراینی و روسی برای پایان دادن به درگیری نظامی، تا مشخص شود که نحوه استقرار نیروهای آمریکایی در قاره اروپا چگونه باید باشد».
آمادگی روسیه برای گفتوگو با آمریکا درباره بازگرداندن اموال دیپلماتیک
الکساندر دارچییف، سفیر روسیه در واشنگتن اعلام کرد که مسکو برای گفتوگویی جدی با آمریکا درباره بازگرداندن اموال دیپلماتیکی که بهطور غیرقانونی مصادره شدهاند، آمادگی دارد. وی همچنین افزود که روسیه قصد دارد موضوع ازسرگیری پروازهای مستقیم میان دو کشور را نیز مطرح کند.
دارچییف با اشاره به محورهای مذاکرات آتی گفت: «ما برای گفتوگویی جدی درباره بازگرداندن اموال دیپلماتیک روسیه که بهطور غیرقانونی ضبط شدهاند آمادگی داریم، چرا که این موضوع برای بازگشت به شرایط عادی در تمامی ابعاد روابط دوجانبه اهمیت کلیدی دارد».
وی همچنین تأکید کرد که در سطح عملی نیز مسئله ازسرگیری پروازهای مستقیم بین روسیه و آمریکا مطرح خواهد شد، پروازهایی که پیشتر از سوی واشنگتن متوقف شده بودند.
پیشتر اعلام شده بود که دارچییف ریاست هیئت نمایندگی روسیه را در مذاکرات امروز، پنجشنبه، بانمایندگان دولت آمریکا در استانبول بر عهده خواهد داشت. گفته میشود که در جریان این رایزنیها، دو طرف موضوع عادیسازی فعالیتهای مأموریتهای دیپلماتیک دو کشور را مورد بررسی قرار خواهند داد.
ارزیابی روسیه از طرحهای پیشنهادی آمریکا برای حلوفصل مناقشه اوکراین
اولگ بوشویف، عضو هیئت نمایندگی روسیه در مذاکرات وین درباره امنیت نظامی و کنترل تسلیحات اعلام کرد که در طرحهای پیشنهادی ایالات متحده برای حلوفصل مناقشه اوکراین، به مهمترین مسئله، یعنی حل ریشههای اصلی این بحران، توجهی نشده است. با این حال، مسکو امیدوار است که در نهایت بتوان این نقض را برطرف کرده و عوامل بروز این مناقشه را برطرف کند.
بوشویف روز چهارشنبه در نشست عمومی مجمع همکاری امنیتی سازمان امنیت و همکاری اروپا اظهار داشت: «در طرحهایی که شرکای آمریکایی پیشنهاد کردهاند، تا آنجا که تاکنون میتوان قضاوت کرد، به موضوع اصلی یعنی حل مشکلات مرتبط با علل اولیه این درگیری پرداخته نشده است. با این وجود، امیدواریم که در نهایت بتوان بر این مسئله غلبه کرد».
وی همچنین افزود: «گشودن گره پیچیدهای که بحران اوکراین به آن تبدیل شده، طی یک شب امکانپذیر نیست و نیاز به بررسی دقیق دارد».
اوکراین| نگرانی زلنسکی از عدم حضور آمریکا در نشست «رامشتاین»تحولات اوکراین| کییف در آستانه رکود اقتصادی قرار داردتحولات اوکراین|مشکل رویکرد آمریکا برای حلوفصل مناقشه روزنامه لهستانی: اوکراین به باری بر دوش واشنگتن تبدیل شده است
روزنامه لهستانی "Myśl Polska" گزارش داد که اوکراین دیگر جزو اولویتهای ژئوپلیتیکی ایالات متحده نیست و به مشکلی برای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تبدیل شده است.
در این مطلب آمده است: «ترامپ اولویتهای جدیدی برای ژئوپلیتیک آمریکا تعیین کرده است. در حال حاضر، اوکراین باری بر دوش ایالات متحده محسوب میشود که باید هرچه سریعتر از آن رهایی یافت».
این نشریه مینویسد که رئیسجمهور آمریکا قصد دارد مسئولیت بحران اوکراین را به دوش کشورهای اتحادیه اروپا بیندازد، بهویژه فرانسه، بریتانیا و لهستان که از حامیان اصلی کییف هستند.
یک روز قبل ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین از این مسئله ابراز نگرانی گرده بود که احتمال دارد نمایندگان ایالات متحده در نشست آتی گروه موسوم به «فرمت رامشتاین» حضور نداشته باشند.
آمریکا ممکن است اتحادیه اروپا را وادار به ازسرگیری خرید گاز از روسیه کند
کارشناسان مرکز مواد و انرژی برلین معتقدند که ایالات متحده ممکن است کشورهای اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار دهد تا بار دیگر خرید گاز از روسیه را از سر بگیرند.
به عقیده کارشناسان این موسسه، وضعیت میتواند طبق دو سناریوی احتمالی پیش برود. در سناریوی نخست، روسیه و آمریکا به توافقی در زمینه «تبادل گاز» دست مییابند و پس از آن، گاز روسیه تحت عنوان گاز آمریکایی به اروپا صادر خواهد شد. در سناریوی دوم، انتقال گاز روسیه از طریق خطوط لوله «نورد استریم» از سر گرفته میشود. به گفته آنها، دولت جدید آلمان ممکن است با این مسئله موافقت کند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1399742/